tiistai 27. syyskuuta 2011

Porkkanakakkuja

Niitä on tullut tehtyä. Usein. Se on vaan NIIIN hyvää <3 

Luotto-reseptini tulee mieheni siskolta saamasta joululahjakirjastani Hummingbird Bakery (http://hummingbirdbakery.com/) pienillä muutoksilla. Pari ensimmäistä kertaa tein täysin reseptin mukaan mutta yleiseen tuotantoon se on kyllä mielestäni aivan liian makea. Itse taikinaan tulee mieletön määrä (fariini)sokeria ja kun kuorrute on käytännössä pääosin tomusokeria niin sokerin yliannostus tulee jo ensimmäisellä lusikallisella.

Kuva firman sivuilta kyseisestä kakusta:
Ei se silti syömättä jäisi! x)

Alkuperäisen reseptin mukaan taikinamassa jaetaan kolmeen foliovuokaan ja paistetaan niissä. Paiston jälkeen kuorrutetta laitetaan kumpaankin väliin ja kuten kuvasta näkyy niin ympärille ja päälle erittäin reilu kerros.

Nämä kakut olen tehnyt niin,että paistoin paksumman pohjan ja leikkasin sen kahtia, jotta kuorrutetta tulisi vain yksi väli. Pursotin ohuelti reunoille ja hieman enemmän päälle niin,että kakut peittyvät kunnolla. Koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa :)

30-vuotissynttäreille menossa

Lemppariksi on kuitenkin muodostunut porkkanakakku levynä, jolloin päälle tulee vain yksi kerros kuorrutetta. Erittäin makeahan tämä on vieläkin,ei tarvi yhtään pelätä ettei tulisi tarpeeksi makeutta vaikka jättääkin kaksi välikerrosta sekä sivukuorrutukset pois :D


Porkkanakakkua leikattuina suupaloiksi, päälle voi pistää esim. hasselpähkinärouhetta ja mansikoita.
Alkuperäisessä reseptissä siihen perusmassaankin tulee pähkinärouhetta mutta itse olen jättänyt sen pois ja ripotellut vaan pinnalle. Pähkinärouheen voi hyvin korvata myös vaikka kanelilla :)


Mitä siihen sitten oikein tulee? 
Alkuperäinen on tosiaan englanniksi, luvassa vapaahko käännös:

300g Fariinisokeria
3 Kananmunaa
300ml Auringonkukkaöljyä
300g Vehnäjauhoja
1 tl Soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä (jauheena)
1/2 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta
100g pähkinärouhetta

Sekoita sokeri,munat ja öljy keskenään hyvin. Lopputulos on "hieman" kummallisen näköinen mutta hyvä siitä tulee! Sekoita kuivat aineet ja lisää hitaasti sokeriöljyseokseen, lisää sinne myös vanilja-aromi. Sekoita aineet kunnolla yhteen ja lisää sen jälkeen massaan porkkanaraaste (+halutessasi pähkinät) käsin.

Tämän jälkeen massa laitetaan vapaavalintaiseen paistoastiaan (tai useampaan) ja paistetaan 175 asteessa vuoista riippuen noin 20-40min. Aikaa on hankala sanoa, kun se riippuu niin paljon siitä missä astiassa kakun tekee mutta kakku on valmiina keskeltä pehmeämpi kuin reunoilta. Jos tekee kerroskakun niin kannattaa paistaa kolmessa vuoassa tai syvällä uunipellillä ja kasata siitä. 

Kuorrute

Tämä ohje riittää kuorruttamaan kakun, levykakkuun riittää vähempikin määrä.

600g tomusokeria
100g voita
250g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita tuorejuusto ja voi yhteen. Lisää tuorejuusto kerralla ja sekoita kunnolla. Vatkaa keskiteholla noin 5min.
---
Sama kuorrute on muuten todella hyvää myös muffinssien päällä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti