tiistai 27. syyskuuta 2011

Hello Kitty

Kaikkien tyttölapsien (=niiden äitien) sankari, HelloKitty!
Kummitytölleni 1-vuotiskakku
HelloKitty -kakkuihin löytyy malliesimerkkejä netistä niin paljon kuin niitä ikinä jaksaa selata. Nämä kakut olen yleensä tehnyt perustäytteillä, koska päällisiin meneekin sitten niin paljon aikaa. Toisaalta taas peruskermavaahto+hillo on yksinkertaisuudessan tämän hetken lempparini, kesällä olen ahkerasti lisännyt sekaan myös mansikkaa palasina. Valkosuklaa rouheena kuulostaa ihanalta mutta mielestäni käytännössä se ei sitten olekaan paras vaihtoehto, jotenkin se maku ei vaan pääse oikeuksiinsa ja se muutenkin jää tuntumaan siltä,ettei jokin ainesosa olisi sekoittunut kunnolla. Valkosuklaa (rouheena) saa siis jäädä paitsi jos sitä erityisesti täytteeksi pyydetään.


Pihla 4v
Kummityttöni kakussa sekä tässä ylläolevassa on perustäytteet (kerma+hillo), ylemmässä kissa ja tausta kokonaan sokerimassaa ja alemmassa on sen lisäksi käytetty marsipaania. Mustat osat ovat Kick-patukkaa.

Tämä meni toiselle Pihlalle synttärikakuksi

Tässä versiossa olen tehnyt peruspohjauksen sekä päällystänyt kakun marsipaanilla. Muistaakseni osa koristeista on sokerimassaa. Sokerimassa eroaa marsipaanista sillä,ettei siinä ole mantelia ja se kovettuu nopeammin. Koristeet voi (ja kannattaakin) tehdä jo etukäteen. Päällystyksen alle tulee kreemi kosteussuluksi, muussa tapauksessa marsipaani kostuu hyvin nopeasti ja alkaa hikoilemaan eikä kakku näytä enää kovin hyvältä. Jos siis olet joskus tehnyt marsipaanikakun ja miettinyt mistä kupruilu ja kosteus johtuu niin luultavasti siitä löytyy syy. Marsipaanikakkuja ei myöskään saa säilyttää kuvun alla jääkaapissa.

Paluu koulun penkille viime kuussa ja ensimmäisenä päivänä tein harjoittelun vuoksi pikaisen HelloKittyn sielläkin.

Kuvassa tyttäreni edustamassa luultavasti lasten oikeaa mielipidettä teemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti