sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Salama McQueen


tuo poikien HelloKitty. 

Sisällä 6 munan kakkupohja, joka on muotoiltu autoksi leikkaamalla pyöreästä pohjasta sivut pois ja nostamalla ne pohjan päälle ohjaamoksi. Sitten viimeistely veitsellä ja (silloin kun kaikki menee niinkuin pitää) loppusilaus tehdään vielä kreemillä, jolla voi muuten hienosti peittää liian innokkaat veistelyt :P

 Täytteeksi vatkasin 2dl kermavaahtoa, lisäsin joukkoon vaniljanmakuisen tuorejuuston sekä 200gr pari minuuttia keitetyttyjä pakastevadelmia. Vadelmaseokseen lisäsin myös sokeria sekä pari tl liivatejauhoa hyydyttämään täytteen, jotta se näyttäisi paremmalta leikatessa. Ainakin täyttöön saakka kannattaa kakku tehdä aina jo edellisenä iltana valmiiksi. 


Juhlapäivän aamuna aloin sitten tekemään kreemiä kosteussuluksi marsipaanin alle. Voita etsiessäni huomasin unohtaneeni suolattoman voin kauppaan. Kello kun oli siinä kymmenen pintaan sunnuntaiaamuna niin lähi-Citymarkettiin ei ollut mitään asiaa vielä. Nooh, koska kreemi oli enää voita vajaa valamis, niin päätin pistää sitä ainoaa vähälaktoosista voita mitä kaapista löytyi (jotain pirkan, ei ollut aiempaa kokemusta mutta kun yleensä käytän sitä voita mitä kaapista löytyy niin ajattelin että antaa mennä). Tadaa, lopputulos oli ihan VOIN makuista :D Paitsi pahempaa.  Kirosin Pirkka-voit ja aloin etsimään vaihtoehtoa..

 Tomusokeria,toista voita ja tuorejuustoa! Noniin,niistäpä sitten.
Heti aluksi jo mietin, että joku asia ei nyt mene putkeen mutta ajan ollessa rajallinen aloin punnaamaan ja vatkaamaan. Eikun ei pärkele, eihän tämä voi EIKÄ tuorejuusto ole vähälaktoosista! Sen takia olin hylännyt tuon voin ekalla kerralla! Argh. Aika kuluu enkä ollut päässyt edes marsipaaniin asti vielä. Keittiössä alkoi olla jo aika lämmin tunnelma. Mitään kreemiä ei ollut mahdollisuutta enää tehdä mutta onneksi kaapista löytyi hilloja. Tässä kiireessä vadelmahillokerros oli loistava (=ainoa) vaihtoehto ja saahan sillä pidettyä kakun juhlapäivän ajan kivana. Hillon päälle punainen marsipaani, äkkiä leikkaamaan osat muista väreistä ja värjäämään keltaista sekä liimaamaan vedellä osat paikoilleen. Juhlat alkoivat kello 13 ja me oltiin epätyylikkäästi kakun kanssa perillä 13.30. Onneksi kakunleikkaus oli vasta myöhemmin.
 Tärkeintä oli kuitenkin,että sankari vaikutti tyytyväiseltä Salamaan! :)

McGreen, jonka tein autoharjoituksena koulussa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti