lauantai 15. joulukuuta 2012

Mitä tänään syötäisiin?

Sitä mietitään u-sein. Eilen piti tehdä kuhafileetä ja perunamuusia mutta pakkasessa olikin seitiä ja olin törmännyt tartar-kastikkeen ohjeeseen joten tadaa, ruoaksi tuli

Kalapuikkoja, tartar-kastiketta ja perunamuusia



Apua se oli niiin hyvää! Itsetehtynä kaikki, en tajua miten olen päätynyt melkein 30-vuotiaaksi enkä ole tuotakaan ruokaa tehnyt itse. Inspiraationa toimi http://pastanjauhantaa.blogspot.fi josta tämän reseptin joskus löysin ja nyt sitä mukaillen vihdoin pääsin kokkaamaan <3

Tartar
6 rkl majoneesia (tämäkin kannattaa tietenkin tehdä itse)
1 rkl kapriksia, valutettuna ja hienonnettuna
1 sitruuna

Sekoita 6 rkl majoneesia (reseptinä voi käyttää esim. tätä) ruokalusikalliseen kapriksia, raastettuun sitruunan kuoreen ja ruokalusikalliseen tuoretta tilliä. Sekoita ja pistä jääkaappiin viilenemään.

Ja sitten ne ihanat  
kalapuikot

150 g vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
2 vapaan kanan munaa
100 g korppujauhoja (esim. kuivasta leivästä raastettua)
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna (enemmänkin voi laittaa)
700 g vaaleaa kalaa ruodottomina fileinä (meillä kuhaa)
öljyä (paistamiseen)
6 rkl majoneesia (tämäkin kannattaa tietenkin tehdä itse)
1 rkl kapriksia, valutettuna ja hienonnettuna
1 sitruuna

1. Kalapuikot: Kaada lautaselle tai matalaan kulhoon vehnäjauhoa ja mausta se ihan kohtuullisen hyvällä ripauksella suolaa ja valkopippuria. Laita toiseen vastaavaan astiaan kaksi munaa, joita on ensin vatkattu sen verran, että rakenne tasoittuu. Ota vielä kolmas vastaava kulho ja sekoita siinä korppujauhot ja 2 rkl tillisilppua.
Leikkaa kalafileet poikittaissuunnassa kalapuikon mallisiksi kaistaleiksi. Pyörittele kalanpalat ensin vehnäjauhokupissa, sitten munassa ja lopuksi tillitetyssä korppujauhossa.
Paista kalapuikot pannulla tai kattilassa runsaahkossa öljyssä (n. puolen sentin kerros on hyvä), molemmin puolin 2-3 minuutin ajan tai kunnes ne tulevat kauniin ruskeiksi. Tarjoile tartarkastikkeen ja lohkotun sitruunan kanssa.

Meillä oli tosiaan seitifileitä ja leikkasin fileeköntin vielä jäätyneenä noin 1-1/2cm viipaleiksi


Ensin kala pyöritellään jauhoissa joihin on laitettu suolaa ja valkopippuria. Sen jälkeen kala pyöritetään kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa joissa on tuoretta tilliä ja lopuksi paistetaan.


Perunamuusiin laitettiin reilusti voita, vähän suolaa, tilliä ja maitoa


Nam <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti