sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Paras Kinderkakku!

Monta kertaa olen törmännyt tähän ihanuuteen blogeissa ja aina juhlien lähestyessä autuaasti sen unohtanut. Nyt sopivasti pääsiäisen lähettyvillä sattui syy kahvitteluun ja muistin tämän taas. Kinderkakku. Oh my, on se hyvää. Aluksi piti tehdä vain yksi kakku mutta vieraiden välissä päädyin tekemään vielä toisenkin, ettei vaan myöhemmin tulleilta loppuisi kakku kesken. Netissä on monia eri versioita, tässä minun. Näillä määrillä tulee juuri sopiva sydänvuokaan tai 24cm pyöreään kakkuvuokaan:

Pohja

150g voita
1,5 dl vettä
  3dl sokeria
  2,5 dl vehnäjauhoja
  1tl vaniljasokeria
  2tl leivinjauhetta
  3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa tai 1,5tl no egg -munankorviketta


Kuvassa kuorrutteen suklaat valmiina mutta siitä lisää myöhemmin
 1. Sulata voi mikrossa, kaada päälle vesi kiehuvana (käytin vedenkeitintä..) ja sekoita


2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada voi-vesiseos päälle


3. Lisää kananmunat yksitellen tai no egg -vaahto, sekoita. 

Pohja on valmis! 
Lykkää uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi ja anna sen jälkeen jäähtyä ennen kumoamista tai käy näin:

.....

 Valkoinen kuorrute

75 g voita tai margariinia
  2dl tomusokeria
0.5dl vaniljakreemijauhetta
  1 tl vaniljasokeria



1. Sekoita ainekset ja vatkaa muutama minuutti.
Laitoin sähkövatkaimeen vain toisen vatkaimen ja surautin kuorrutteen tuollaisessa sauvasekoittimen kulhossa. Määrä on niin pieni että tuo oli paras vaihtoehto :)


 Kuorrute kakun päälle ja sitten jääkaappiin kovettumaan.


Kun kuorrute on jähmettynyt niin sitä on helppo tasoittaa :) Sitten palataan ensimmäiseen kuvaan, tässä vaiheessa sulatetaan suklaat. Päällystykseen käytin

1 Hammastikku
200g Fazerin sinistä
60g Pandan valkosuklaata 
(tosin siitä riitti kumpaankin kakkuun raidat)
Itse pistin vielä vähän glukoosisiirappia suklaan joukkoon mutta se ei ole tarpeen.


Maitosuklaan pistin vesihauteeseen koska sitä oli paljon enemmän, isompaan teräskulhoon vedenkeittimellä kiehuvaa vettä ja pienempään suklaat. Sinne sulaa kätevästi,välillä sekoitellen. Valkosuklaat pistin mukiin ja sulatin mikrossa, lyhyitä aikoja kerrallaan ja sekoitus välissä niin ei pääse palamaan.

Leivinpaperista saa pyöritettyä tuollasen spritsaus(pursotus)pötkön mutta vaikka minigrip-pussi kelpaa ihan hyvin.

1. Kaada maitosuklaa kakun päälle, levitä suht nopsasti
2. Raidoita valkosuklaalla samantien 
3. Sitten hammastikulla ensin vedetään toiseen suuntaan 


  pyyhkäistään joka vedon jälkeen puhtaaksi 

 Ja toiseen suuntaan...

Vuorotellen 


Jos laittaa tasaisin välimatkoin niin lopputulos on hienompi :D
Päälle spritsasin vielä sankarin nimen.

 Älä vedä liian syviä viiltoja tai käy kuten yllä, allaoleva kuorrute levahti. En oo varmaan pariin vuoteen tehny tuota ja harjoitteluksi meni.

Sitten kopautin pari kertaa pöytään, jotta suklaa tasoittuu ja taas kakku jääkaappiin.
Koristeluvaiheessa tulee aina sotkua kuorrutteen valuessa,  tarjoiluastiassa se ei näy.

 Tältä lopputulos näyttää kuorrutteen jähmettymisen jälkeen.

 Tässä toinen kakku pyöreässä vuoassa jähmettyneenä.

Kuva vielä sisältä.

Suosittelen <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti