tiistai 14. huhtikuuta 2015

Mitä meillä syödään?

Haluaisin tehdä blogin arkiruoasta,siitä mitä meillä syödään. En tiedä ketä se kiinnostaisi ja mullahan on jo kaksi pahasti laiminlyötyä blogia, joten en ole saanut aloitettua. Ehkäpä ujutan sen vain tähän sekametelisoppaan ja myöhemmin haen ideoita ruokailuun itseltäni. Voi olla että unohdan tämän kahdessa päivässä mutta katsotaan :)

Löysin kauppareissulla varhaiskaalin ja se oli pakko napata mukaan. Eilen sitten tein kaalilaatikkoa vegaanisena versiona hieman mukaillen Hans Välimäen kaalilaatikko-ohjetta (kirjasta Mummola, ihan huippu!)Heitin pannulle kaalin ja sipulin ja paistelin niitä ja maustoin ne. Loppuvaiheessa laitoin sekaan myös härkäpapurouheen joka olisi todellakin kaivannut lisää maustamista. Puuroriisit keitin kattilassa ja kaikki sekaisin uunivuokaan, puolisen litraa vettä meni myös. Päälle agavesiirappia (kun tavallista ei löytynytkään ja jotain siirappia oli saatava), maidotonta margariinia muutama lastu ja  uuniin 200 asteeseen kunnes näytti sopivalta. Hansun ohjeessa lukee 200astetta ja tunti mutta ei tuo niin kauaa ollut. Pakkasesta iso keko puolukoita päälle niin maistuu vaikka mausteet jäikin vähäisiksi. Lapset saivat puolukoiden lisäksi myös jäätelöt jälkkäriksi niin tyhjeni heidänkin lautasensa :D

Huomioita: enemmän mausteita seuraavaksi ja veden sijaan voisi edes sen verran vaivaa nähdä että pistäisi vaikka kasvisliemikuution veden sekaan ja sitten vasta vuokaan..Tuossa härkäpapurouhe, prismasta ostettu ja hinta oli jotain 3-5e väliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti