keskiviikko 1. elokuuta 2012

Barbiekakku


Mulla on kunnia päästä tekemään lähipiirin lapsille synttärikakkuja ja näin pääsenkin toteuttamaan kakkuja erilaisilla muodoilla ja teemoilla paljon enemmän mitä muuten pääsisin. Kyllähän mä huvikseenkin leivon mutta rajansa siinäkin on paljon me voidaan itse kakkuja syödä (vaikka uskomattomalta kuulostaakin ;) ). Tai siis paljon minä voin kakkuja syödä, mies kun ei oikein niistä välitä. 

Jonkin aikaa sitten miehen serkun tytär täytti 5-vuotta ja toiveteemana oli barbie. Olin monta kertaa nähnyt kuvia tälläisistä kakuista mutten ollut koskaan päässyt sitä vielä kokeilemaan.  Ideana siis se, että kakku on barbien mekko. Nukkena voi käyttää joko kokonaista nukkea tai nukketikkua, jossa on pelkkä ylävartalo joka tökätään kakun keskelle.
kuva täältä

Musta toi tikku on vähän freaky ja sehän on syönnin jälkeen pelkkä roska mutta sen suurena etuna on helppous. Voi nimittäin olla vaikeaa saada kakulle tarpeeksi korkeutta,jotta se peittää koko nuken vyötäröön saakka (hyvin yleinen ongelma kun selailin muiden kokemuksia ennen aloitusta). Itse tykkään kuitenkin siitä ajatuksesta,että nukke jää leikkeihin eikä lennä roskikseen syönnin jälkeen joten sillä mentiin. Koska tarve oli vain 10h kakulle enkä halunnut vyötäröongelmaa niin päätin ostaa barbien lyhyemmän pikkusiskon! Hooray Skipper!


Ensin leivotaan kakkupohjat mieluusti edellisenä päivänä. Harmikseni en tällä kertaa kirjannut ylös mitään määriä, joten en pistä mitään reseptiäkään. Yleensä merkitsen vihkooni tarkasti kaikki määrät, jotta sitten vastaisuudessa jos teen samantyyppistä kakkua niin on suuntaviivaa kauppalistalle. Tilauskakkuihinkin on helpompi antaa hinta kun tietää paljon raaka-aineet maksaa. 

Seuraavana päivänä vedetään leipurinhattu päähän ja essu vyötärölle, leikataan pohjat (mulla oli kaksi pohjaa, yhteensä käytin 4 pohjapalaa) ja valmistetaan täyte. Täytteeseen haluttiin rahkaa, joten tässä on kermavaahtoa, rahkaa ja mansikkahilloa. Täytteen on hyvä olla aika jämäkkä,joten lisäsin vielä vaniljakreemijauhetta siihen. Kostutuksen teen lähes poikkeuksetta hiilihapotetulla vedellä.


Sitten kostutus ja ensimmäinen kerros täytettä. Koska mekosta halutaan korkea niin täyte kasataan pohjan päälle kuvanmukaisesti.


Seuraavat kerrokset samaan tyyliin, keskelle ihan reilusti täytettä ja muotoilu paletilla. Uusi pohja päälle ja kostutus, sen jälkeen kannattaa käsin vielä muotoilla kakkua mahdollisimman hyvän lopputuloksen saamiseksi.


Tässä vaiheessa olin jo riisunut ja pessyt Skipperin kaulasta alaspäin ja kelmuttanut jalat. Tsekkasin korkeuden ja kuinkas ollakkaan,ei se ensimmäinen yritys riittänyt mullakaan.Vielä yksi kerros siis.


Täyte riitti ihan täydellisesti. Hieno juttu, koska kaikki kerma meni tuohon, eikä tässä vaiheessa kakuntekoa tee ihan kauheesti mieli lähteä kauppaan hakemaan lisää.. Mietin millä tekisin reiän keskelle kakkua ja päädyin salaattiottimen varteen (kuvassa oikealla). Sen jälkeen Skipper upotettiin lantiota myöten kakkuun ja vähän käsillä tasoittelin siitä ympäriltä tasaiseksi. Veitsellä muotoilin vielä kakkua tasaisemmaksi reunoilta.

Lapset antamassa arviotaan

Sen jälkeen kakku jääkaappiin ja sokerikreemin tekoon. Marsipaani/sokerimassakakut tarvitsevat kosteussuluksi kreemin ja tällä kertaa tein siitä söpön vaaleanpunaisen teeman mukaisesti. Kreemi levitetään joka puolelle ja sillä pystyy hyvin fiksaamaan pikkuvirheet, jos kakku siellä alla ei ollut ihan niin tasainen.


Sitten kumihanskat käteen ja päällisen tekoon. Käytän usein sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta, koska se on paremman makuista kuin pelkkä marsipaani. Värjäsin Wiltonin pastavärillä ja kaulin pariin milliin. Sitten nukke pois ja päällinen nostetaan kakun päälle. Päällistä vedetään varovasti alas ja sivuille, jotta ylimääräiset rutut saadaan pois. Kun päällyste on hyvä niin nukke pistetään takaisin kakkuun.


Sitten koristelu oman mielen mukaan. Tein marsipaanista Skipperille yläosan ja mekon helman, viitonen on ylimääräistä kreemiä ja koristehileitä ja sitten mekossa on vielä helmiä ja marsipaanikukkia.


Siinä se! :)

2 kommenttia:

  1. oih miten kauniita kakkuja oot tehnyt.
    millaisia kumihanskoja käytit

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Ihan tavallisesta marketista siivousosastolta löytyy erilaisia kumihanskoja joita käytän :) Siis sellaisia ohuita,ei niitä keltaisia siivoushanskoja :D Paketissa lukee että kelpaa ruoan käsittelyyn.

    VastaaPoista