torstai 30. elokuuta 2012

Brooklyn Blackout Cake

Äidilläni oli syntymäpäivät ja tilannehan siis vaati kakkua! Koska mammani ei osannut päättää millaista kakkua hän haluaisi niin annoin itselleni vapaat kädet asian suhteen. Hmm..
Suklaata siinä nyt pitäisi jossain muodossa olla, sen verran päätin heti. Olen saanut mieheni siskolta Hummingbird Bakeryn reseptikirjan, nappasin sen ensimmäisenä käteeni ja sieltähän löytyi taas aivan täydellinen valinta! 
 Brooklyn Blackout Cake
Suklaata täytteessä SEKÄ pohjassa! :D
OhYes.


Ensin kamat kasaan, digivaaka on tässä ihan ehdoton. Hummingbirdin kakut paistetaan kirjan mukaan erikseen foliovuoissa, yhteensä 3 pohjaa (alin,keskimmäinen,päällimmäinen). Olen noudattanut ohjetta tässä kohtaa mutta tuskinpa nyt ihan kamalaa vahinkoa saa aikaiseksi, vaikka paistaisikin koko massan yhdessä kakkuvuoassa. Paitsi jos se jää raa'aksi keskeltä tai palaa päältä x)

Yksi vuoka oli jo ehtinyt uuniin siinä vaiheessa kun muistin kuvaamisen

Ihmettelin vähän aikaa massan ohutta määrää vuoissa, kunnes hoksasin (parempi myöhään etc...) että ohjeessahan sanotaan läpimitaksi 20cm ja noissa on 25cm. 
Nooh, ei se ole niin justiinsa, niinku mun leipomukset noin muutenkaan x)

Pohjat tein edellisenä päivänä ja juhlapäivän aamuna oli sitten täytteen vuoro. Vähintäänkin erittäin herkullisen näköistä suklaatahnaa, jonka sekoittamiseen ei mun omat voimat jossain vaiheessa enää riittäneet vaan piti pyytää mies avuksi. Voin määrä näyttää aikamoiselta ja sitä se myös oli. Mulla oli työn alla toinen kakku samaan aikaan, jonka sokerikreemiin olin varannut 125g voita ja tähän oli varattuna 80g. Samanlaisilla lautasilla. Arvata saattaa kumman heitin tänne x) 

No eihän se haitannut, hyvää se oli eikä ehkä vaikuttanut koostumukseen mitenkään. Tosin sitähän mä en varmaksi tiedä, kun en aiemmin ole tätä tehnyt :P

 Nam

Kun täyte oli valmis,alkoi kasaaminen. 
Ensin pohja, täytettä reilusti, toinen väli, täytettä ja kansipala kiitos. 

Valaistuksen vuoksi kuva otettu erittäin epäluonnollisessa asennossa näkemättä yhtään kuvauksen kohdetta
  
Kuten näkyy niin aikamoisia maissi(?)möykkyjä jäi :/ 
Tosin ei niitä syödessä huomannut, joten eikai sekään ny...

Hitto mikä kompromissikokki mä oikeesti olenkaan :_D
 Lopulta paksu kerros täytettä vielä päälle ja sivuille.

 Kakun alla todella kätevä pyörivä kakkualusta

Sen jälkeen olikin luvassa koristelua! 

Tällä kertaa olin kokeillut reseptin lisäksi myös suklaatransfereita, joista kerron täällä
 Siirtokuvaa, jonka päälle levitetään sulaa suklaata ja kuvio tarttuu siihen. Halusin muutenkin tehdä hieman erilaisen kakun, joten painoin valmiit rajat leikkauskohdille. Kakun pinnasta näkee hyvin mitä käy, jos päällyste ei ole kuivunut kunnolla tai käytettävää veistä ei pyyhitä välissä kunnolla. Kermapursotukset palojen reunoille ja siihen suklaapala pystyyn. 

Halusin kakkuun vielä vähän lisää väriä ja jotain, joka veisi huomion epätasaisesta pinnasta.
Kaapista löytyi oransseja CandyMeltsejä, joita sitten sulatin ja spritsasin päälle vähän jotain kuviota sekä onnittelutekstin.

Oli muuten aivan sairaan hyvää kakkua <3
Ja niin tuhtia,että yksi tuon kokoinen pala riitti enemmän kuin hyvin.


Tätä teen vielä uudestaankin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti