keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vispipuuro


Mun suosikkipuuro niin kauan kuin muistan on ollut vispipuuro (ja 4-viljan Nallepuuro). Tätä syötiin myös mummolassa pienenä, varmaan monilla muilla sama muisto :P Siitä on varmaan pari-kolme vuotta kun tajusin että hei,sitähän voisin tehdä itsekin! Ennen lapsia nyt ei paljon puurot olleet mielessä mutta nykyään sitä syödään vaihtelevasti joskus monta kertaa kuussa ja joskus vähemmän.


Vettä, puolukoita, mannaryynejä, vähän sokeria ja paljon vähemmän suolaa.
Ensimmäinen satsi menee aina lämpimänä suoraan kattilasta lautaselle. Maitoa reunoille ja ripaus sokeria päälle, NAM.


Loput jäähdytetään ja vatkataan.


Vatkattu vispipuuro on ihan erilaista, todella pehmeää ja lapset totesivat että vähänkuin hattaraa. Tietty myös se,että tämä syödään kylmänä vaikuttaa.
Suosittelenkin kokeilemaan kumpaakin. :)


Tässä vielä resepti paketin takaa, itse teen aina 1,5l satsin ja laitan mannaryynejä ainakin desin enemmän mitä ohjeen mukaan kuuluu laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti