lauantai 25. elokuuta 2012

CakePops vol1

Noniin, nyt on niin monta postausprojektia valmiina kirjoitettavaksi,että melkein hävettää. Olis kuvia kolmivärikakusta, cakepopseista, hääkakkuprojektista ja ravintolapäivästä sekä tällä hetkellä työn alla olevasta himosuklaakakusta, jonka teen mutsin synttäreitä varten.. Eli postattavaa kyllä riittäisi, kun vaan saisin tekstin ruudulle.. x)

Aloitetaan vaikka CakePopseista, koska näistä on paljon asiaa  :D


CakePop on siis käytännössä kakku tikun nokassa. Suomennos taitaa olla Kakkutikkari. Ylen Uutiset sanoo osuvasti artikkelissaan näin:

"Nyt ei siis riitä, että leipoo herkullisen kakun, vaan se on lisäksi murskattava, pyöriteltävä palloksi ja laitettava tikun nokkaan. Kaiken kruunaa kaunis koristelu."

 En yhtään muista milloin tein ensimmäisen kerran cakepopseja mutta ehdottomasti muistan sen miten rasittavia ne mun mielestä olivat. Ei siis todellakaan oo mun juttu näpertää ja piipertää ja argh. Kuitenkin (parempihermoinen) ystäväiseni ehdotteli ravintolapäivään osallistumista ja SE mua kyllä ehdottomasti kiinnosti! Joo ei siinä siis muuta kuin opettelemaan. 

Perusperiaate on seuraavanlainen:  
 Kakkupohja murennetaan ja siihen sekoitetaan tomusokerista ja tuorejuustosta tehty tahna. Sen jälkeen massasta voidaan muotoilla palleroita, jotka pistetään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Samaisella ystäväiselläni oli mahtavat grillijuhlat,joihin tein testierän popseja kahdella erilaisella kakkupohjalla. Tiedettäisiin sitten, millä reseptillä lähdettäisiin ravintolapäivää suunnittelemaan! Näistä popseista kerron nyt seuraavaksi. 

 Koska mun oma sommittelukyky huitelee jossain pakkasen puolella niin oon todella onnekas,että mun miestäni on siunattu paremmalla taiteellisuudella. Mä nimittäin seisoin tikut kädessä vielä pari timmaa ennen bileiden alkua miettimässä että mitenköhän ne nyt oikein koristelisi..

toi rillipää on ihan paras

Valitettavasti se,että miehellä on ideoita ei suoranaisesti tarkoita sitä että mä osaisin toteuttaa niitä. Pikkusen järkyttää katsoa näitä mutta hei,jostain sitä on aloitettava! Nämä me siis saatin aikaiseksi, telineenä käytettiin vessapaperirullia ja ne muuten toimii ihan hyvin, jos ei ole mitään muutakaan.

Kokeilin siis kahdenlaisia. Toinen versio oli kakkupohjasta murustettua ja toinen oli tähän TOSIKÄTEVÄÄN cakepop-muottiin suoraan kaadettu massa. Päälle tulee toinen samanmuotoinen läpyskä ja uunissa se taikina kohoaa täydellisiksi palloiksi. Säästää aikaa eikä tarvi muotoilla käsin! Paitsi että yhtenäkään niistä kolmesta kerrasta, kun oon tuota kokeillut ei palloista mikään ole ollut pyöreä. Massaa myös jäi yli, joten tein niistä kolme kuvassa näkyvää minimuffaria.


No ei muutakuin puolipallot tikkuun. Eli suklaata tai candymeltsejä sulatetaan, ylemmässä kuvassa näkyvät tikut (saa tilattua leivontakaupoista) tökätään ehkä 1,5cm verran suklaaseen ja sitten popsiin. Tikutetut popsit kannattaa pitää parisen tuntia jääkaapissa. Jos ei jaksa niin kauaa odotella niin edes hetki pakkasessa. Voin luvata, että ottaa päähän huomattavasti vähemmän kun odottaa hetken kuin se,että joka toinen popsi tippuu tikusta ja sitä joutuu kalastamaan suklaa-astiasta.


Sen jälkeen ajattelin pistää punaisia candymeltsejä pursotuspussissa mikroon sulamaan. No pussissa sulatus on ihan ok mutta toi pieni liitin ei muuten sitten kestä kuumennusta. Tiedoksi vaan..


Suklaat muumimukiin, mikroon ja sitten ihan perinteisesti kaadoin pussiin sulaneen tavaran. 
Ensin dippasin valkosuklaassa (lusikalla voi vähän auttaa), kevyttä koputtelua ja pyörittelyä astian reunaan, jotta ylimääräiset suklaat tippuu pois eikä valu vartta pitkin alas. Sen jälkeen punaisella koitin muotoilla erinäisiä kuvioita. Valmiit tikut sitten kuivumaan, ensin laitoin tuohon ja sitten rullan jääkaappiin. 


 Ylen uutisista myös seuraava lainaus:

"Kakkutikkareista saa näyttävää tarjottavaa. Ne voi laittaa pystyyn laseihin ja kerätä rykelmiksi, jolloin ne näyttävät kukkasilta. Tikut pysyvät pystyssä laseissa, kun pohjalle laittaa sokeria.  "

Joo ehkä näyttäviä on nämäkin mutta ei välttämättä sillä tavalla mitä artikkelissa tarkoitetaan..
(Huimaa!) kehitystä on kuitenkin tapahtunut ja siitä lisää seuraavassa postauksessa!

1 kommentti:

  1. Munki on varmaan kokeiltava noita, kun oon tähän mennessä vaan kuolannu sun tekemiä!

    VastaaPoista