sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kasvismoussaka

Tämän päivän pääruokana on Kasvismoussakaa. 
Tätä oon tehnyt muutaman kerran ennenkin ja se vaan on niin hyvää. Tein ohjeen puolitoistakertaisena itse ja siksi raaka-aineita on enemmän mitä respassa lukee. Riittää sitten ehkä huomiseksi lounaaksi myöskin.

 4 Annosta:
250 g (1 kpl) munakoisoa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 perunaa
2 valkosipulin kynttä
200 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia
150 g (1 kpl) kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
mustapippuria 


 Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes neste on haihtunut.

 


Kaikki leikattuna valmiiksi ja munakoisot itkemässä. Täältä lisää itketyksestä ja muutenkin kasvisten käytöstä. Tomaatit olivat ilmeisesti menneet parempiin suihin jo mutta korvasin ne kaapista löytyvällä tomaattimurskalla. Perunat vain pesin huolellisesti ja viipaloin monitoimikoneella kuorineen.

 Juustokastike:

0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
  Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste.

------- 

 Tein tämän ruoan viikon vegaaniruoaksi, joten maitotuotteet korvasin maidottomilla. Käytin maidotonta margariinia, (hassua muuten kun ohjeessa on juoksevaa margariinia, kyllähän se siinä kattilassa sulaa juoksevaksi vaikkei olisikaan..), kauramaitoa ja juuston vaan jätin pois. Kastikkeen mausteeksi lisäsin muskottipähkinää. Tyttäreni on vasta hiljattain alkanu käyttämään maitotuotteita allergiansa vuoksi, joten maidottomuus sinänsä on ihan tuttu juttu ja korvaavia tuotteita tulee ostettua ihan tottumuksestakin jo.


Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista. Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta tummuu.


Resepti on täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti