Tämän päivän pääruokana on Kasvismoussakaa.
Tätä oon tehnyt muutaman kerran ennenkin ja se vaan on niin hyvää. Tein ohjeen puolitoistakertaisena itse ja siksi raaka-aineita on enemmän mitä respassa lukee. Riittää sitten ehkä huomiseksi lounaaksi myöskin.
4 Annosta:
250
g
(1 kpl) munakoisoa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
3
perunaa
2
valkosipulin kynttä
200
g
tuoreita herkkusieniä
2
rkl
oliiviöljyä
4
tomaattia
150
g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna
"itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota
munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja
kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja
hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista
pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne
pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes
neste on haihtunut.
Kaikki leikattuna valmiiksi ja munakoisot itkemässä. Täältä
lisää itketyksestä ja muutenkin kasvisten käytöstä. Tomaatit olivat
ilmeisesti menneet parempiin suihin jo mutta korvasin ne kaapista
löytyvällä tomaattimurskalla. Perunat vain pesin huolellisesti ja
viipaloin monitoimikoneella kuorineen.
Juustokastike:
0,5
dl
juoksevaa margariinia
0,5
dl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
2
dl
juustoraastetta
suolaa
Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot.
Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama
minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste.
-------
Tein tämän ruoan viikon vegaaniruoaksi, joten maitotuotteet korvasin maidottomilla. Käytin maidotonta margariinia, (hassua muuten kun ohjeessa on juoksevaa margariinia, kyllähän se siinä kattilassa sulaa juoksevaksi vaikkei olisikaan..), kauramaitoa ja juuston vaan jätin pois. Kastikkeen mausteeksi lisäsin muskottipähkinää. Tyttäreni on vasta hiljattain alkanu käyttämään maitotuotteita allergiansa vuoksi, joten maidottomuus sinänsä on ihan tuttu juttu ja korvaavia tuotteita tulee ostettua ihan tottumuksestakin jo.
Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista.
Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen
kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60
minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta
tummuu.
Resepti on täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti