sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mansikka-Marenkikakku

(Tämän kakun kasaamisessa on käytetty lapsityövoimaa )

Marengin tekemiseen käytin seuraavaa ohjetta, 

1 osa munanvalkuaista
vähän alle 2 osaa sokeria

Sokeri lisätään kolmessa erässä valkuaisen sekaan ja nyrkkisääntönä on,että vatkaamisen voi lopettaa kun massa ei valu kulhosta kun sen kääntää ylösalaisin.

Leikkaa valkoisesta paperista haluamasi kokoinen mallipala ja laita se leivinpaperin alle, sen pitäisi näkyä läpi jotta sitä voi käyttää mallina. Laita massa pursotuspussiin ja pursota mallin mukainen pohja. Itse leikkasin suorakulmion paperista ja pursotin sisältäpäin aloittaen suorakulmion muodossa. Kun sain pohjan pursotettua, siirsin mallipaperin siihen viereen ja pursotin toisen. Toimiva kotivinkki samankokoisten pohjien tekoon :)

paista noin 100 asteessa niin kauan että pohjat ovat valmiit
Valmistusaika  riippuu ihan uunista ja siitä minkäkokoisia marenkeja tekee, noissa suorakulmioissa meni ~parisen tuntia.


Vatkaa kermavaahto, lisää halutessasi sinne sokeria ja pilko mansikat.
Levitä jäähtyneen marenkipohjan päälle kermavaahtoa ja mansikoita.


Laita päälle toinen marenkilevy ja lisää toinen kerros kermavaahtoa ja mansikoita. 


Valmis!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti