maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mökkielämää

Mökkielämä, se aiheuttaa mussa kyllä todella ristiriitaisia tunteita. 
Oltiin vuosittaisella Savonlinnan reissulla ja muistin taas miksi alle viikko riittää ihan mainiosti.
Siis kyllähän mä pidän luonnosta (uskallan kävellä leikatulla nurmikolla ja hiekalla ilman kenkiä) ja hiljaisuudesta mutta kun mökkiolot tarkoittavat pelkoa lapsen astmakohtauksesta mahdollisen homeen vuoksi, hyvin kyseenalaista hanavettä, ampiaispesää sivupihalla erittäin hankalassa paikassa, kasoittain hämähäkkejä, hyttysiä etc. etc. niin en mä ole enää ihan varma. Tosin mun mielessä ne asiat varmasti on paljon pahempina mikä tilanne oikeasti on x)

Kuva: http://picture-book.com/files/userimages/1895u/cockroachcabin.jpg

No sinne kuitenkin jokakesäiseen tapaan lähdettiin. Automme ilmastoinnin ollessa rikki (juuri sopivasti),  kuuluttiin siihen suomalaiseen vähemmistöön jotka itseasiassa olivat iloisia siitä, että aurinko pysyi piilossa. Reilu 6h iloista ajamista ja oltiin perillä, hooray!

Ei mennyt kauaa, kun lapset jo mummin kanssa haravoivat pihaa ja kuulin itkua. Poika itki pihalla ja osoitteli lentäviä pörriäisiä, jotka pelottivat häntä. "Ei ne mitään tee, nehän on vaan kärpäsiä!" lohduttelin ja menin takaisin sisälle. Hetken päästä huuto oli kahta kauheampi ja mun mainostama "kärpänen" olikin ampiainen, joka oli pistänyt poikaa silmän yläpuolelle. Tarkemman tutkimisen jälkeen huomattiin,että niitä ei ollut yksi vaan kymmeniä siinä heinäkasassa jota lapset haravoivat. Voivee.
Onneksi olin varautunut tarvittavalla lääkearsenaalilla, vain yksi pisti poikaa (ja yksi mummia) ja nopean lääkityksen ansiosta lopputuloksena oli vain vähän turvonnut yläluomi.
Siihen loppui pihatyöt.

Onhan möksällä muutakin tekemistä ja pojalla kun alkaa olemaan sen verran ikää,että pysyy jo hetken paikallaankin niin otettiin hänet ensimmäistä kertaa mukaan onkimaan!
Madonkaivuupuuhissa

Kolmena päivänä käytiin ja suuri saaliimme oli YKSI (1) ahven. Siis yhteensä. Saatiin sentään se edes pojan ongella. Jäi vaan ihan pikkuisen koukkuun kiinni, joten päädyttiin lopulta heittämään se takaisin veteen.


Ulkopuuhien lisäksi mummi löysi jostain Afrikan Tähden! Noppaa sen sijaan ei löytynyt, joten J kävi sahaamassa ja hiomassa nopan ja lapset piirsivät silmäluvut siihen ja peli saattoi alkaa! Jopa vajaa 3-v pelasi pelin loppuun saakka, vaikka loppuvaiheessa alkoi muut asiat kiinnostaa selvästi enemmän (kuten jumppa-asentojen esittely muille).

 
Jos Savonlinnaan menee on torikäynti ihan must. Haettiin lörtsypojilta lörtsyt ja mentiin torin reunalle syömään niitä ja katselemaan Saimaata. Pari sorsaa bongas meidät ja tuli seurustelemaan, toinen tuli hakemaan käytännössä kädestä saakka :D Tosin se oli mun ystävä vain niin kauan kun lörtsyä oli jäljellä. 

Eikä lomaa ilman leipomista! 
Ukilla oli synttärit ja sinne päädyin tekemään kääretortun pitkästä aikaa :)


Resepti on 3 munan kääretorttupohja,
täytteenä kermaa ja murskattuja ranskalaisia pastilleja. 
Reunoilla mansikoita ja ranskalaisia pastilleja sekä valkosuklaata.

Täyte ranskalaisilla pastilleilla on kyllä hyvää! Ei mielestäni yhtään niin makeeta miltä kuulostaa, 
tai sitten oon laittanut niitä sopivan vähän.. Joka tapauksessa suosittelen kokeiltavaksi :)


Toinen mitä leivoin oli marenkikakku TAAS (linkki reseptiin), tällä kertaa mansikoiden lisäksi koristeeksi ystäväni keräsi kasvattamiaan syötäviä kukkia. Tää on varmasti kesäisin kakku mitä oon koskaan syönyt.
JA NIIIIIN HYVÄÄ! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti