maanantai 9. heinäkuuta 2012

PizzaSunnuntai




Eilen oli taas yksi niistä päivistä kun päätettiin tehdä jotain reipasta! Mähän oon tunnetusti yhtä reipas kuin esim. laiskiainen mutta niin vaan taas puettiin lapsia ja etsittiin pyöräilykypäriä. Nyt poljetaankin mummille! Matkaa vähän päälle 10km. Jopa mä ehkä pystyn siihen, vaikka kyydissä istuukin 2-vuotias, jonka lempipuuhaa pyöräillessä on tunkea käsiä mun paidan alle selkäpuolelta. Ei häiritse yhtään, ehei.  Iltalehti kyllä pelotteli etusivullaan kovasta ukkosesta mutta tietäähän sen miten paljon iltalehteen kannattaa luottaa,joten tarkistin asian www.foreca.fi.
Pilvistä, ei sadetta! Matkaan siis!

No kuten arvata saattaa, muutama kilsa ennen perillepääsyä alkoi sataa vettä. Päästiin mummille ja sen jälkeen taivas repesi aivan täysin, enpä edes muista milloin on noin paljon tullut vettä viimeksi. Että kiitti vaan foreca :D Ratkaistiin asia tyylikkäästi siten,että mies otti taksin kotiin ja tuli hakemaan meidät autolla.

Tänään aamusta skippasin suoraan sääennusteet, katsoin taivaalle ja soitin mummilaan että miltä sää näyttää siellä 10km päässä. Hyvältähän se (epäilyttävää), joten hypättiin taas autoon ja ajettiin takaisin mummilaan. Tällä kertaa jätettiin auto sinne pihaan ja pakotettiin pyydettiin mummi pikku pyöräilyretkelle mukaan. Löydettiin tosi kiva maauimala eilen polkiessa ja sinne mummi sitten saattoi meidät. Mulla on puhelimessa todella kätevä applikaatio , josta näkee kaikki liikuntasuorituksen tiedot kivasti suoraan jos sen muistaa laittaa päälle. Itse muistin siinä maauimalalla sitten, mutta mummi laittoi heti lähtiessä ja heiltä oli tuonne matkaa aika tasan 4km. Sieltä kotiin näytti tilasto tältä:



Ekaa kilsaa lukuunottamatta koko reitti on pelkkää metsää, aivan mieletöntä! Eilen poljettiin siis reilu 10km ja tänään melkein 12km (eri reitti), tosin jos mies ei olisi varustettu mua huomattavasti paremmalla suuntavaistolla niin tänään olisi tullut poljettua varmaan 22km. Sen verran monta kertaa olisin lähtenyt ihan eri suuntaan..

Joka tapauksessa, tilanne vaati selkeästi PIZZAA.


Mulla on luottopizzapohjaresepti, ainoa resepti varmaan jonka oon perinyt mutsilta ja jota oikeasti käytän.

Sori mutsi jos tää oli salainen ;)

Kuten nimessä mainitaan, pohja on tosiohutjarapea. Itseasiassa tällä kertaa siitä tuli NIIN ohut ja rapea,että pojan haukatessa siitä hän totesi että "ei tämä oo mitään pizzaa,täähän on näkkäriä!"
Tjaahas.
No,myönnetään, taisin kaulia sen vähän liian ohueksi :D

Tänään oli vuorossa kasvispizzaa. Ylävasemmalla valmistettua soijarouhetta 2dl, 
vieressä kahden juuston  raaste, alhaalla punasipuli, kesäkurpitsa ja tuo vaalea möykky on se pizzapohjataikina.

Taikina kaulittiin ohueksi, päälle täytteet ja uuniin.

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti